WRM 15: 6 daagse RIS instructeur (modulaire rijopleiding)

WRM 15: 6 daagse RIS instructeur (modulaire rijopleiding)

Deze bijscholing duurt bij ons in totaal 6,5 dag omdat wij een dagdeel praktijk aan de opleiding hebben toegevoegd. De cursus telt mee voor 4 dagdelen theoretische bijscholing. De opleiding wordt afgesloten met een praktijktoets door het CBR. Na succesvolle afronding mag je jezelf officieel RIS-instructeur noemen.

Prijs € 1.395,00

Inclusief:

  • dagdeel extra praktijk
  • IBKI administratiekosten € 42,00
  • RIS certificaat € 90,00
  • studiemateriaal, schrijfblok en pen
  • consumpties en lunch
  • gratis parkeren
  • de cursus is vrijgesteld van BTW

Inhoud cursus:

Op dit ogenblik is modulair opleiden een hot item. Bij modulair opleiden wordt de lesstof in modules opgedeeld en de modules weer in scripts. Een goed en actueel voorbeeld van modulair opleiden is de Rijopleiding in Stappen (RIS). De RIS opleiding is gebaseerd op hoe mensen leren, dat is namelijk in stappen.

Om goed te kunnen leren zijn 3 componenten belangrijk; het leervermogen, de voorkennis en de motivatie. Lesstof blijvend in het geheugen van de leerling krijgen is een ding, minstens zo belangrijk is de lesstof uit het geheugen laten halen en toepassen. Om daar te komen is modulair opleiden, het aanbieden van de lesstof in stappen, de best bewezen manier.

Bij onze 6 daagse cursus RIS instructeur gaan we, naast de voorgeschreven leerdoelen, dieper in op een aantal belangrijke theoretische elementen uit verschillende (wetenschappelijk bewezen) onderzoeken zoals de bouwstenen om lesstof effectief aan te bieden. Daarnaast behandelen we ook belangrijke elementen uit de didactiek en coaching voor de rijinstructeur. Verder wordt, meer dan gebruikelijk, aandacht besteed aan de praktische toepassing van de RIS methodiek. Daarbij komen aan de orde de toets- vaardigheidsoefeningen, het doel-middelprincipe. Er wordt een voorbeeld gegeven van het aanleren van een script.

Cursusdoel WRM 15 RIS instructeur:

Aan het einde van de cursus kun je op een modulaire wijze les geven welke voldoet aan de huidige eisen van onderwijs.

NEEM CONTACT OP VOOR EEN AFSPRAAK