WRM 15: 6 daagse RIS instructeur (modulaire rijopleiding)

WRM 67   7-daagse basiscursus RIS 2.0 instructeur

Deze cursus is een vervolg op de opleiding tot rijinstructeur voor de categorie B (auto). Deze opleiding duurt bij ons in totaal 7 dagen omdat wij een dag praktijk aan de opleiding hebben toegevoegd. De cursus telt mee voor 4 dagdelen theoretische bijscholing. De opleiding wordt afgesloten met een praktijktoets door een CBR examinator op de locatie. Na succesvolle afronding mag je jezelf officieel RIS-instructeur noemen.

Prijs € 1.250,00

Inclusief:

  • dag extra praktijk
  • IBKI administratiekosten € 42,00
  • RIS certificaat € 90,00
  • studiemateriaal, schrijfblok en pen
  • consumpties en lunch
  • gratis parkeren
  • de cursus is vrijgesteld van BTW
  • exclusief RIS praktijkbegeleiding € 245,-

Inhoud cursus:

Op dit ogenblik is modulair opleiden een hot item en de toekomst, zeker na het verschijnen van het rapport Roemer “van rijles naar rijonderwijs”. Bij modulair opleiden wordt de lesstof in modules opgedeeld en de modules weer in scripts, beste en meest actuele voorbeeld van zo’n opleiding is de Rijopleiding in Stappen (RIS).

Om goed te kunnen leren zijn 3 componenten belangrijk; het leervermogen, de voorkennis en de motivatie. Lesstof blijvend in het geheugen van de leerling krijgen is een ding, minstens zo belangrijk is de lesstof uit het geheugen laten halen en toepassen. Om daar te komen is modulair opleiden, het aanbieden van de lesstof in stappen, de best bewezen manier.

Bij onze 7 daagse cursus RIS 2.0 instructeur gaan we, naast de voorgeschreven leerdoelen, dieper in op een aantal belangrijke theoretische elementen uit verschillende (wetenschappelijk bewezen) onderzoeken zoals de bouwstenen om lesstof effectief aan te bieden. Daarnaast behandelen we ook de nieuwste inzichten uit de didactiek en coaching voor de rijinstructeur. Verder komen interessante nieuwe methodes aan bod als scaffolding. Daarnaast, meer dan gebruikelijk, aandacht voor de praktische toepassing van de RIS methodiek zoals vaardigheidsoefeningen en het doel-middelprincipe.

Cursusdoel WRM 67 RIS 2.0 instructeur:

De beste manier van opleiden bieden aan je leerling en tegelijk een belangrijke positieve bijdrage leveren aan kwaliteitsverbetering van de branche.

NEEM CONTACT OP VOOR EEN AFSPRAAK